Καθημερινή Μελέτη2018-09-24T10:55:53+00:00

Μελέτη και κατανόηση

Από Δευτέρα ως Παρασκευή αναλαμβάνουμε την μελέτη όλων των σχολικών μαθημάτων για την επόμενη μέρα και της Παρασκευής για την Δευτέρα. Το παιδί έρχεται “σπίτι” μας στην ζώνη μαθημάτων που έχει επιλέξει ο γονιός του και δύο (2) τουλάχιστον ώρες μελετά.

Τι σημαίνει για το “σπίτι” μας η μελέτη ?

Πρώτα από όλα σημαίνει κατανοώ τι διαβάζω και τι γράφω. Δεν υπάρχει αντιγραφή ούτε “μασημένη τροφή”. Σκοπός μας δεν είναι το παιδί να φύγει απλώς προετοιμασμένο στα μαθήματα της επόμενης μέρας, αλλά πολύ καλά διαβασμένο.  Να έχει δηλαδή κατανοήσει την ύλη και να μην έχει απορίες.

Βέβαια θα υπάρξουν φορές που η δυσκολία θα είναι μεγαλύτερη και η κατανόηση κάποιων εννοιών, κανόνων και ασκήσεων δυσκολότερη. Τότε θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης ιδιαίτερα μαθήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μαθητών, ώστε να καλύπτονται τα κενά.

Επαναλήψεις θα γίνονται συχνά, όπως και προετοιμασία για τα τέστ του σχολείου, με ασκήσεις και κανόνες που θα παρέχουμε εμείς στα παιδιά.

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή, γιατί φυσικά η ομαδικότητα βοηθά πολύ, αλλά όταν το διάβασμα θέλουμε να γίνεται αποτελεσματικά και με σοβαρότητα, είναι σωστό να θέτουμε όρια.

Τα θρανία είναι μεμονωμένα και πλήρως εξοπλισμένα, δηλαδή έχουν όλη την απαραίτητη γραφική ύλη και ατομικό φωτάκι για ένα ξεκούραστο διάβασμα. Καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων θα παίζει στον χώρο απαλή μουσική, κατάλληλη για την συγκέντρωση και την ψυχική ηρεμία των μαθητών μας.

Το βασικό μέλημα του “σπιτιού” μας είναι η ταυτόχρονη φροντίδα του νου και της ψυχής των παιδιών μας.

Ελάτε να μιλήσουμε !

Έχετε απορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες μας ?

Ελάτε να μιλήσουμε από κοντά !